Křest mojí knihy: Molekulární gastronomie - avantgarda na vašem stole
Designová kuchařka
podle šéfkuchaře Petra Koukolíčka
V úterý 24. listopadu 2015 v pražských Holešovicích pokřtil
šéfkuchař Roman Paulus exkluzivní a na českém trhu ojedinělou kuchařku Molekulární gastronomie - avantgarda na
vašem stole, jak jinak než tekutým dusíkem! Autorem knihy je propagátor
molekulární kuchyně a šéfkuchař Petr Koukolíček, své kapitoly připojili Pavel Býček a Martin Baťha.
První česká publikace o tajích a
kouzlech molekulární gastronomie je na světě. Oblíbený pražský šéfkuchař Petr
Koukolíček na své prvotině pracoval několik měsíců. Vychází v limitované
edici, v nákladu tisíc kusů, každý s unikátním kódem. Základem kuchařky jsou
samozřejmě recepty, najdete zde ale ukázky moderní gastronomie - v jídle i
nápojích.
"Knihu jsem psal se zápalem a možná i špetkou šílenství, ale naštěstí
jsem nebyl sám úplně na všechno," doplňuje autor. Přípravu koktejlů zpracoval zkušený barman
s dlouholetou praxí Martin Baťha a avantgardní gastronomii představil
Pavel Býček, zástupce šéfkuchaře michelinské restaurace Alcron. Výborné designové
fotografie vytvořil fotograf Zdeněk Rerych. A nebyla to práce jednoduchá, jeden
záběr vznikal v průměru 2 až 3 hodiny.